PLANT NU DE LENTE IN JE TUIN

Het najaar is een uitgelezen periode om veranderingen aan te brengen in je tuin. Bomen en struiken die je dan plant, starten met voorsprong.

Maandag 4 september 2017
Wat is heerlijker dan 's morgens vroeg uit de veren te gaan en de sfeer van herfst, mist en romantiek te proeven?! De natuur heeft in de tuin haar cyclus weer volbracht met een overdaad aan kleuren en heerlijk prachtige vruchten. Ik geniet vooral van al die vruchten in vormen en kleuren die struiken en sommige bomen nog tot laat in het seizoen sieren. November is trouwens een ideaal moment om een boom te planten. Informeer je goed want een boom kies je voor het leven.
Dek vaste planten af met bladeren of compost, dit beschermt tegen vorst en bevordert groei. En plant winterviooltjes, zelfs op de meest koude en sombere winterdag bloeien ze geweldig!

Wat zijn de voordelen van aanplantingen in het najaar ?

• In het najaar bevinden bomen en struiken zich in een rustperiode. Ze laten zich makkelijk rooien en verplanten. De wortels krijgen de tijd om zich te wortelen in de nieuwe grond. Wanneer het groeiseizoen opnieuw start in de lente, nemen ze gemakkelijker water en voedingsstoffen op.
• In het najaar is het groen-aanbod groot. De kans dat je te weinig planten vindt van een bepaalde soort is klein. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat de wortels uitgedroogd zijn.
• Doe je voor je tuinwerkzaamheden graag beroep op een tuinaannemer ? Veel kans dat hij makkelijker beschikbaar is in het najaar.
• Zijn je aanplantingen afgerond in het najaar, dan hoef je je in het voorjaar nog maar te concentreren op onderhoudstaken. Zo heb je meer tijd om echt te genieten van je tuin!

Aan de slag!

Krijgen je plannen stilaan vorm en wil je aan de slag ? Goed zo! Nog één goede raad. Je kan bomen en hagen eigenlijk nog tot in de winter planten. Plant evenwel niet wanneer het vriest.